Trek er op uit en ontdek de prachtige omgeving


Geniet van de natuur.

Trek er op uit, te voet, te fiets of te paard.

Onze B&B ligt aan de rand van Boxtel en Haaren en grenst aan het prachtige natuurgebied de Oisterwijkse Bossen & Vennen én de Kampinaheide.
Meer op zoek naar een duingebied? Op 15 minuten rijden vindt je de Loonse & Drunense Duinen.

Op deze pagina vertellen we je meer over de bezienswaardigeheden in de omgeving.

Oisterwijkse
Bossen & Vennen

Vlakbij Oisterwijk vind je de Oisterwijkse Bossen en Vennen, een afwisselend bosgebied met sfeervolle vennen en verscholen heideveldjes. Heerlijk om doorheen te wandelen. Overal zijn doorkijkjes en op een van de vele bankjes kun je even wegdromen bij de vennen. Stevige doorstappers kunnen verder wandelen in het aangrenzende natuurgebied Kampina.

De meeste vennen in dit natuurgebied ontstonden na de laatste ijstijd. IJzige poolwinden bliezen zand op tot heuveltjes, die nu nog goed te zien zijn in het bos. Achter de heuvels vulden de uitgewaaide kommen zich met regenwater en zo ontstonden tientallen vennen. Een leemlaag in de bodem zorgt ervoor dat het water niet wegzakt. Een uitzondering is het Kolkven, dat door het kolkende water van een oude rivier is ontstaan.

Kampinaheide

Op steenworp afstand van B&B | Tussen Wei & Hei ligt de Kampina.
De Kampina is Brabant zoals het ooit was. Je vindt hier nog natte heide met vennen, geurende gagelstruwelen, beemden, loofbossen en blauwgraslanden. We veranderen de monotone dennenbossen langzaam maar zeker in een veel gevarieerder leefgebied voor dieren, planten en paddenstoelen. Een mooi succes is de terugkeer van de das. Sinds 2016 voelt die zich hier weer helemaal thuis.

Ruitertochten

Trek er met je paard op uit, of maak een koetstocht door de bossen.
Door op de link te klikken kun je jouw ideale route uitstippelen.
Link naar website: Ruiteren & Mennen